Une nouvelle gamme de produits: C22

Op 1 december vieren wij Sint Elooi en is Beerse Metaalwerken gesloten.
Donderdag 2 december staan wij weer tot uw dienst.

C22

Beerse Metaalwerken étend son gamme de produits. C22 est la marque pour une série de produits personnalisés fabriqués à partir du nickel alliage 2.4602. Autres indications de la norme sont NiCr21Mo14W ou Alloy 22. Ce matériau est produit par divers fabricants tels que Haynes (Hastelloy) et Böhler (L022).
C22 est particulièrement dur et résistant à divers acides. C22 peut être soudé et modifié mécaniquement par Beerse Metaalwerken. Les applications sont innombrables: les couplages de tubes et de tuyaux tels que les couples de verrouillage de came et les férules, la tuyauterie et les équipements chimiques. Beerse Metaalwerken projette et produit des produits personnalisés au souhaits du client. N’hésitez pas à nous contacter: info@beerse-metaalwerken.be

Regardez ci-dessous un modèle d’un accouplement de verrouillage femelle. Vous n’avez pas à télécharger un programme.

Divers:

C22 a aussi d’autres significations. Par exemple, il s’agit d’un panneau de signalisation en Belgique: « Accès interdit aux conducteurs d’autocars ». Aux Pays-Bas, C22 est un signe de prohibition « fermé pour les véhicules substances dangereuses ».

Sint Elooi en Beerse Metaalwerken

 

Wil je weten hoe het komt dat de Elooitraditie al meer dan 35 jaar standhoudt bij Beerse Metaalwerken? Wat heeft deze heilige met Beerse Metaalwerken gemeen?

Elooi was een metaalbewerker. Geboren in Frankrijk rond 590, werd hij opgeleid tot smid en vervolgens tot edelsmid. Hij was een vakman, meester boven de meesters. Hij stelde de klant centraal: de Merovingse koning Clotarius II vroeg hem een troon te maken van goud, versierd met edelstenen. Nadat het werk klaar was gaf Elooi het resterende goud terug aan de opdrachtgever, wat in die (?) tijd ongebruikelijk was.  Dankzij zijn eerlijkheid schopte hij het tot muntmeester van de koning. 

Hij bleef in dienst bij zijn zoon koning Dagobert.
Na de dood van « Le Bon Roi Dagobert » wordt hij priester en vervolgens bisschop van het bisdom Noyon-Doornik.  En daarmee zijn we in de provincie Antwerpen beland want rond 645 komt hij naar Antwerpen en de sinjoren bleken lastige mannen om te bekeren!

Maar wat verbindt deze man met Beerse? Het heeft alles te maken met het Verhaal van de Beer:

Op een van zijn lange tochten in het grote bisdom dat hij bestuurde, wilde Elooi een kleine kapel bouwen voor de ter plaatse kersvers gewonnen christenen. Een kleine jongen met een sterke, gewillige os hielp hem daarbij. Terwijl de heilige zo, biddend en zingend, aan het bouwen was, sprong er een woeste beer uit het woud. De beer stortte zich op de os en verscheurde deze helemaal.
Elooi beval de beer, in Gods naam, om als boetedoening voor zijn euveldaad voortaan het werk van de os te doen. En meteen verloor de beer zijn woestheid, boog zijn ruige hals voor de heilige als vroeg hij om het juk van de os. Toen hem dat was opgelegd en er een teugel aan zijn muil was vastgemaakt, deed hij al wat eerst de os deed. De plaats waar dit gebeurd zou zijn, ligt aan de oever van de Oise en heet vandaag nog steeds Ourscamp, dat wil zeggen Berenkamp, of vrij vertaald: Beerse.
Zowel Ourscamp als Beerse dragen een beer in hun wapenschild. Ourscamp toont de beer met teugel, Beerse heeft twee beren die op klauwende leeuwen lijken, al is de herkomst van de naam Beerse minder heroïsch (Beerse betekent eigenlijk ‘kale heidegrond’).

De Beerse Metaalwerkers wensen al hun collega’s een fijn Sint-Elooifeest !

Bronnen en achtergrondinformatie:

Foto
– Sint Elooi – kathedraal van Barcelona

Feiten en Fictie, het Verhaal van de Beer: St. Eloy door Albert Kuyle, uitgegeven in 1955 bij uitgeverij De Lanteern, geciteerd in Wikipedia.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Elooi

Het Verhaal van de Beer uit zeer betrouwbare bronnen:
http://www.serviteurs.org/Histoire-de-l-Abbaye-Notre-Dame-d.html
http://www.heiligen-3s.nl/heiligen/12/01/12-01-0660-Eligius-Noyon.php

Sint Elooi-museum in Wommelgem:
Fort II, Fortstraat, parking 1 Buitenfort

Sint Elooi in Europa, diverse foto’s
http://www.eureloy.org/Inhoud.htm