Eine neue Produktpalette: C22

Op 1 december vieren wij Sint Elooi en is Beerse Metaalwerken gesloten.
Donderdag 2 december staan wij weer tot uw dienst.

C22

Beerse Metaalwerken erweitert seine Produktpalette. C22 ist der Markenname für eine Reihe von kundenspezifischen Produkten aus der Nickel-Legierung 2.4602. Andere Normanzeigen sind NiCr21Mo14W oder Legierung 22. Dieses Material wird von verschiedenen Herstellern wie Haynes (Hastelloy) und Böhler (L022) hergestellt.
C22 ist besonders hart und ist gegen verschiedene Säuren beständig. C22 kann durch Beerse Metaalwerken geschweißt und mechanisch bearbeitet werden. Anwendungen sind zahlreich: Rohr- und Schlauchkupplungen wie Nockenverriegelungskupplungen und Ferrulen, Rohrleitungen und chemische Geräte. Beerse Metaalwerken realisiert und produziert kundenspezifische Produkte auf Wunsch des Kunden. Kontaktieren Sie: info@beerse-metaalwerken.be

Siehe unten ein Modell einer weiblichen Nockenverriegelungskupplung. Sie müssen kein Programm herunterladen. Nur mit der Maus darüber scrollen.

Sonstiges:

C22 hat auch andere Bedeutungen. Zum Beispiel ist es in Belgien ein Verkehrszeichen: „Verbotener Zugang für Busfahrer“. In den Niederlanden ist C22 ein Verbotszeichen „geschlossen für Fahrzeuge gefährliche Substanzen“.

Sint Elooi en Beerse Metaalwerken

 

Wil je weten hoe het komt dat de Elooitraditie al meer dan 35 jaar standhoudt bij Beerse Metaalwerken? Wat heeft deze heilige met Beerse Metaalwerken gemeen?

Elooi was een metaalbewerker. Geboren in Frankrijk rond 590, werd hij opgeleid tot smid en vervolgens tot edelsmid. Hij was een vakman, meester boven de meesters. Hij stelde de klant centraal: de Merovingse koning Clotarius II vroeg hem een troon te maken van goud, versierd met edelstenen. Nadat het werk klaar was gaf Elooi het resterende goud terug aan de opdrachtgever, wat in die (?) tijd ongebruikelijk was.  Dankzij zijn eerlijkheid schopte hij het tot muntmeester van de koning. 

Hij bleef in dienst bij zijn zoon koning Dagobert.
Na de dood van „Le Bon Roi Dagobert“ wordt hij priester en vervolgens bisschop van het bisdom Noyon-Doornik.  En daarmee zijn we in de provincie Antwerpen beland want rond 645 komt hij naar Antwerpen en de sinjoren bleken lastige mannen om te bekeren!

Maar wat verbindt deze man met Beerse? Het heeft alles te maken met het Verhaal van de Beer:

Op een van zijn lange tochten in het grote bisdom dat hij bestuurde, wilde Elooi een kleine kapel bouwen voor de ter plaatse kersvers gewonnen christenen. Een kleine jongen met een sterke, gewillige os hielp hem daarbij. Terwijl de heilige zo, biddend en zingend, aan het bouwen was, sprong er een woeste beer uit het woud. De beer stortte zich op de os en verscheurde deze helemaal.
Elooi beval de beer, in Gods naam, om als boetedoening voor zijn euveldaad voortaan het werk van de os te doen. En meteen verloor de beer zijn woestheid, boog zijn ruige hals voor de heilige als vroeg hij om het juk van de os. Toen hem dat was opgelegd en er een teugel aan zijn muil was vastgemaakt, deed hij al wat eerst de os deed. De plaats waar dit gebeurd zou zijn, ligt aan de oever van de Oise en heet vandaag nog steeds Ourscamp, dat wil zeggen Berenkamp, of vrij vertaald: Beerse.
Zowel Ourscamp als Beerse dragen een beer in hun wapenschild. Ourscamp toont de beer met teugel, Beerse heeft twee beren die op klauwende leeuwen lijken, al is de herkomst van de naam Beerse minder heroïsch (Beerse betekent eigenlijk ‘kale heidegrond’).

De Beerse Metaalwerkers wensen al hun collega’s een fijn Sint-Elooifeest !

Bronnen en achtergrondinformatie:

Foto
– Sint Elooi – kathedraal van Barcelona

Feiten en Fictie, het Verhaal van de Beer: St. Eloy door Albert Kuyle, uitgegeven in 1955 bij uitgeverij De Lanteern, geciteerd in Wikipedia.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Elooi

Het Verhaal van de Beer uit zeer betrouwbare bronnen:
http://www.serviteurs.org/Histoire-de-l-Abbaye-Notre-Dame-d.html
http://www.heiligen-3s.nl/heiligen/12/01/12-01-0660-Eligius-Noyon.php

Sint Elooi-museum in Wommelgem:
Fort II, Fortstraat, parking 1 Buitenfort

Sint Elooi in Europa, diverse foto’s
http://www.eureloy.org/Inhoud.htm